Stuyven over één van de grootste ontgoochelingen uit zijn carrière: "Tot vandaag kan ik daar nog altijd van wakker liggen"

Redactie
| 0 reacties
Stuyven over één van de grootste ontgoochelingen uit zijn carrière: "Tot vandaag kan ik daar nog altijd van wakker liggen"
Foto: © photonews

Het zijn drukke weken voor Jasper Stuyven (Trek-Segafredo). De snelle man uit Heverlee wil geen mal figuur slaan op het BK en komt daarna in actie in de Ronde van Frankrijk.

Vorig jaar was Stuyven er niet bij in de Tour, in 2016 tekende hij wel present. Daar kende de Vlaams-Brabander één van de grootste ontgoochelingen uit zijn carrière. In Cherbourg stak Stuyven de hand uit naar ritwinst én het geel, maar de finish lag pakweg 500 meter te ver. 

Gevloekt

Het blijft een hele teleurstelling als de renner van Trek-Segafredo er aan terug denkt. "Toen heb ik echt gevloekt", bekent Stuyven in Het Nieuwsblad. "Die dag had ik alles kunnen hebben. Geel, ritzege… Tot vandaag kan ik daar nog altijd van wakker liggen. Mocht ik daar revanche voor kunnen nemen…"

Niet getreurd, want binnen enkele weken volgt er een nieuwe kans op ritwinst in 'La Grande Boucle'. "Ik heb al eens gekeken naar de eerste Tour-week. Iedereen praat over de rit naar Roubaix, maar mogelijk zijn er in die eerste week nog een paar kansen. Ik hoop het", besluit Stuyven. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties