Uiterst getalenteerd Movistar kan Sky het vuur aan de schenen leggen maar moet voor één bepaalde zaak oppassen

Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties
Uiterst getalenteerd Movistar kan Sky het vuur aan de schenen leggen maar moet voor één bepaalde zaak oppassen
Foto: © photonews

Met een ploeg vol talent en drie kopmannen als Quintana, Valverde en Landa trekt Movistar straks naar de Tour. Ongetwijfeld zal de Spaanse ploeg daar heel wat laten zien. Toch moet het voor één zaak oppassen: de torenhoge drang naar de eindzege van Landa mag de sfeer in de ploeg niet verstoren.

Het is niet te onderschatten, de brandende ambitie van Mikel Landa om de Ronde van Frankrijk te winnen. Wees gerust, het is het enige waarvoor Landa naar Frankrijk trekt. Op zich is die ambitie mooi, maar het is toch uitkijken voor een negatief effect.

Voor hij naar Movistar ging, reed Landa al voor Astana en Sky. Allemaal topploegen die een renner in goede positie aan de start van een grote ronde kunnen brengen. Toch kon Landa zijn kansen nooit ten volle verdedigen. Ofwel omdat het tegen zat, ofwel omdat hij in dienst moet rijden. Het moet enorm pikken. De minst klinkende naam van de Movistar-kopmannen gaat straks misschien wel het meest op zijn strepen staan.

SAMENWERKING

Dan valt het nog maar te bekijken hoe de anderen gaan reageren. Het moet gezegd: voorlopig loopt het nog op wieltjes bij Movistar. In de Ronde van het Baskenland en de Ronde van Zwitserland konden Landa en Quintana goed samenwerken. Er is ook al veel over de samenwerking gesproken, valt te horen bij de ploeg.

In de Ronde van Frankrijk komt Alejandro Valverde er nog eens bij. Dit kan het allemaal eens zo makkelijk maken, als de verstandhouding goed is. Het risico bestaat ook echter dat het de andere kant opgaat. Landa doet er goed aan om zich straks toch een klein beetje in te tomen, moest blijken dat hij niet duidelijk de sterkste van de drie kopmannen is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties