Kunnen de renners zo ver gaan? "Indien Froome in de Tour mag starten, moet peloton staken"
Kevin Vanbuggenhout
| 25 reacties

Bernard Hinault roept wielerpeloton op tot staking indien Froome start in Tour

Kunnen de renners zo ver gaan? "Indien Froome in de Tour mag starten, moet peloton staken"
Foto: © photonews

Christopher Froome, zijn ploeg Sky en de UCI staan nog altijd in het oog van de storm. Vanwege de positieve test van de Britse renner en de besluiteloosheid van de wielerfederatie. Bernard Hinault is al lange tijd één van de grootste criticasters van Froome en doet er nu nog een schepje bovenop.

In een interview met de krant Ouest-France laat Hinault nog eens weten dat hij gekant is tegen een deelname van Froome aan de Ronde van Frankrijk. "Froome zou niet moeten starten, alleen al om het feit dat hij positief getest heeft. Hij heeft er misschien geen grote rondes mee gewonnen, maar zo'n abnormale dosis is verboden. Indien hij toch mag starten, moet het peloton staken. Het peloton is te lief voor hem", oordeelt Hinault.

De vijfvoudig Franse Tourwinnaar vindt dus dat bepaalde mensen in de wielerwereld meer van zich moeten afbijten. "Alberto Contador moet van zich laten horen, omdat hij indertijd wel werd geschorst en uitgesloten, terwijl de UCI tegen Froome niets doet. Contador zou een klacht moeten indienen tegen Froome. Tom Dumoulin ook, omdat hij tweede werd achter Froome in de Giro."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties