Nee, niet Sagan ('geen speciale coureur') of Van Avermaet, maar wel déze Belg is de favoriet van legende Rik Van Looy

Redactie
| 10 reacties
Nee, niet Sagan ('geen speciale coureur') of Van Avermaet, maar wel déze Belg is de favoriet van legende Rik Van Looy

Eind december wordt hij 85 jaar oud, maar de koers volgen doet Rik Van Looy nog steeds op de voet. De 'Keizer van Herentals' heeft het wel voor één renner in het bijzonder: niemand minder dan ... Tim Wellens.

Van Looy heeft nog steeds een uitgesproken mening over de koers. Vooral de aanvallers hebben bij de Belgische legende een streepje voor. "Je vraagt mij naar mijn favoriete renner. Sagan? Een speciale kerel, maar geen speciale coureur", verrast Van Looy in gesprek met Het Nieuwsblad.

Boonen > Van Avermaet

"Van Avermaet? Hij heeft vorig seizoen bijna alles gewonnen wat hij kon winnen. Maar als je hem vergelijkt met Boonen... Tja, Boonen was een flyer op de fiets, Van Aver­maet meer een dwangarbeider. Zijn palmares is ook niet te vergelijken met dat van Boonen. En hij heeft niet veel tijd meer om er nog iets aan te doen, hé."

Al heeft Van Looy met Tim Wellens (Lotto Soudal) toch wel een verrassende favoriet. "Mijn favoriet? Wel, je gaat verschieten, maar ik kies voor Tim Wellens. Die jongen heeft iets, zijn manier van koersen spreekt me aan. Voor de Grote Rondes komt hij net dat beetje tekort, maar voor het overige werk vind ik het een fantastische renner", besluit Van Looy. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties