Organisatie Vuelta wijzigt positie betreffende Chris Froome en komt met eis

Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties
Organisatie Vuelta wijzigt positie betreffende Chris Froome en komt met eis
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is tijdens de Vuelta van 2017 dat Chris Froome zijn veelbesproken positieve salbutamoltest aflegde. Tot dusver hielden de organisatoren van de Ronde van Spanje zich op de vlakte over de zaak. Dat is niet langer het geval. Ze eisen duidelijkheid vooraleer de editie van 2018 van start gaat.

Javier Guillen, koersdirecteur van de Vuelta, ziet de nieuwe editie van de grote ronde naderen terwijl er nog altijd geen uitsluitsel is in de zaak-Froome. "Wat nodig voordat de Vuelta van 2018 van start gaat, is dat we weten wie won in 2017. Het kan niet dat je een jaar later bent en niet weet wat er gebeurd is. Ik krijg de indruk dat hoe meer tijd voorbij gaat, hoe ingewikkelder het aan het worden is."

Velen hopen op een uitspraak voor de start van de Tour. Guillen focust zich vooral op zijn eigen race, maar deelt die hoop wel. "De tijd staat niet aan onze kant", beweert hij bij Cyclingnews. "De Vuelta-winnaar had bekend moeten zijn aan het einde van 2017. Het was niet zo. Het had gekend moeten zijn voor de Giro. Het was niet zo. Ik hoop dat het bekend is voor de Ronde van Frankrijk, maar meer informatie heb ik niet."

Guillen zou alvast zwaar tillen aan een Tour-deelname van Froome indien er geen duidelijkheid is. "De Tour is het belangrijkste evenement en bereikt miljoenen kijkers. Ik denk dat we allemaal een oplossing verdienen. Dat zou het wielrennen in zijn geheel ten goede komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties