Team Sky ziet alvast één renner door de mazen van het net glippen en is daar best blij mee
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Team Sky tevreden dat Gianni Moscon vrijuit gaat na incident met FDJ-renner

Team Sky ziet alvast één renner door de mazen van het net glippen en is daar best blij mee
Foto: © photonews

Chris Froome is niet de enige renner van Sky die extrasportieve beslommeringen met zich meesleurt. Gianni Moscon gaat zoals eerder gemeld vrijuit na een incident met Sébastien Reichenbach van Groupama-FDJ. Bij Team Sky zijn ze daar best tevreden mee en steunen ze de Italiaan voluit.

Reichenbach was van mening dat Moscon hem opzettelijk geduwd had tijdens de Tre Valli Varesine van vorig jaar. De UCI heeft geoordeeld dat er geen bewijs is om de aanklacht gegrond te verklaren. Tot tevredenheid uiteraard van het Britse team.

LANG PROCES

"We zijn tevreden met de beslissing van de UCI om Gianni Moscon vrij te spreken. Het was een lang proces. Verschillende renners en beide partijen zijn gehoord. Er is dan geconcludeerd om hier geen vervolg aan te geven", klinkt het bij Sky.

Het was wel een ernstig conflict tussen Moscon en Reichenbach. "Het waren serieuze aantijgingen. Gianni en de ploeg hebben deze altijd weerlegd. Gianni heeft onze volledige steun. Hij is een jonge talentvolle renner die ons nog veel zal bijdragen in de komende maanden en jaren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5096 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties