Welke ploeg kan Team Sky straks het meest het vuur aan de schenen leggen in de Tour?
Kevin Vanbuggenhout
| 14 reacties

Team Sky mag zich straks in de Tour verwachten aan sterke concurrentie

Welke ploeg kan Team Sky straks het meest het vuur aan de schenen leggen in de Tour?

Het wielerpeloton is in volle voorbereiding op de Ronde van Frankrijk waar alle teams hun top hopen te bereiken. Uiteraard is er nog tijd om klaar te geraken. De selecties beginnen wel binnen te lopen en het is dus toch eens de moeite waard om te bekijken wat nu juist de sterkste blokken zijn.

Team Sky bewees al vaker in de Ronde van Frankrijk het sterkste team te zijn. De laatste jaren slaagden sommige ploegen er af en toe wel in om de dominantie van Sky te onderbreken, maar over het geheel van een grote ronde is er aan de Britten toch weinig te doen.

KASSEIRIT

Sky zal ongetwijfeld weer een zeer competitieve ploeg aan de start brengen. Uitkijken is het naar de al dan niet selectie van Egan Bernal. Met Elissonde krijgen we misschien nog wel een ander fris talent te zien, weliswaar al wat jaartjes ouder. De Fransman lijkt op zijn 26ste definitief door te breken. Moscon is één van de vele renners die straks mikt op de kasseirit naar Roubaix.

Van wie komt dan de concurrentie? Zeker al van Movistar. Onwaarschijnlijk veel talent fietst daar rond. Alles draait bij Movistar om de samenwerking tussen de drie kopmannen. Renners als Erviti, Sütterlin en Oliveira zullen goed van pas komen in de ploegentijdrit in en rond Cholet.

Andere blokken om in de gaten te houden zoals BMC en Sunweb moeten het met name in de bergen toch met iets minder doen. Porte krijgt met Caruse eigenlijk slechts één andere klimmer mee. Porte bij BMC en Dumoulin bij Sunweb zullen bergop toch vooral zelf goed moeten zijn.

GOED BESCHERMD

Een heel ander verhaal bij AG2R. De Fransen waren vorig jaar al de uitdager van Sky in teamverband en kunnen dit opnieuw zijn. Latour, Gallopin en Vuillermoz moeten wel in staat zijn om Bardet lang bij te staan. De kopman van AG2R moet in principe goed beschermd kunnen worden op momenten dat de concurrentie al geïsoleerd geraakt.

Het UAE-team wil zich ook niet onbetuigd laten en zal Rui Costa en Aru wellicht mee sturen in dienst van Daniel Martin. Al is het intussen al een hele tijd geleden dat Aru nog eens een topprestatie heeft neergezet. Bovendien lijkt UAE in de ploegentijdrit al veel schade te gaan oplopen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

28/02/2021 Kuurne-Brussel-Kuurne
06/03/2021 Strade Bianche
07/03/2021 Paris-Nice
10/03/2021 - 16/03/2021 Tirreno-Adriatico
17/03/2021 Nokere Koerse

Nieuwste reacties