Belgische kampen verdeeld: supporters leven enorm mee

Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties
Belgische kampen verdeeld: supporters leven enorm mee
Foto: © photonews

Wanneer bepaalde renners voor één van hun grote doelen staan, zijn dat ook voor hun supporters hoogdagen. Dat zal vandaag niet anders zijn wanneer het BK tijdrijden van start gaat. Vooral de fans van Victor Campenaerts trekken in grote getalen naar Vichte om hun held aan te moedigen.

Rond 18u vanavond zal de bloeddruk stilaan stijgen bij de supporters van Victor Campenaerts en Yves Lampaert. Campenaerts vertrekt om 18u02 in het BK tijdrijden. Twee minuten later is het de beurt aan Lampaert. De mensen die deze renners steunen, leven er elk op hun manier naar toe.

SPEED GEL

Bij de officiële fanclub van Campenaerts zijn ze zeker dat er een overwinning aan komt. "Met deze conditie na een sterke Dauphiné en de nodige Speed Gel moet dat lukken", klinkt het in HLN. "Als er nog mensen zijn die mee willen, vertrekt er een tweede minibusje." Het eerste minibusje dat de fanclub in legde, zit al bomvol.

Dan gaat het er in Ingelmunster iets rustiger aan toe. Misschien omdat ze het succes in deze koers gewend zijn na vorig jaar. Dat naast de gebruikelijke vlag de volgende dagen ook gerust een Belgische tricolore mag wapperen, suggereert Supportersclub Forza Lampaert wel. Wat er ook van zij, het moment van de waarheid komt er bijna aan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties