BK tijdrijden biedt spannende driestrijd, winnaar van 2016 herovert de trui

Kevin Vanbuggenhout
| 8 reacties
BK tijdrijden biedt spannende driestrijd, winnaar van 2016 herovert de trui
Foto: © photonews

Iedereen keek op het BK tijdrijden uit naar het duel tussen Lampaert en Campenaerts, maar er gooide zich nog een derde renner in de strijd. Thomas De Gendt plaatste zich tussen de twee andere toppers. Campenaerts was nipt de sterkste en veroverde net zoals in 2016 de nationale trui.

Yves Lampaert was er tuk op om zijn titel te verlengen en ging ontzettend snel van start. Dit aanhouden over de totale lengte van het parcours was echter niet mogelijk. Met Thomas De Gendt en vooral Victor Campenaerts was de concurrentie natuurlijk niet min. De spanning was wel lange tijd voelbaar. Bij het ingaan van de laatste ronde leidde Campenaerts. 

De Europees kampioen tijdrijden was op dat moment vijf seconden sneller dan Lampaert. De Gendt volgde op acht seconden van zijn ploegmaat bij Lotto. Alles kon dus nog. De Gendt kwam nog verrassend dichtbij, maar uiteindelijk was het toch de rasspecialist die het haalde. Campenaerts had aan de finish twee seconden over. Lampaert viel terug naar de derde plek en reed twintig seconden trager dan Campenaerts.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties