Blinkt Thomas De Gendt straks opnieuw uit in de Tour? De aanvalslustige renner legt zijn aanpak uit

Kevin Vanbuggenhout
| 5 reacties
Blinkt Thomas De Gendt straks opnieuw uit in de Tour? De aanvalslustige renner legt zijn aanpak uit
Foto: © photonews

Talloze aanvallen kregen we vorig jaar te zien van Thomas De Gendt in de Ronde van Frankrijk. De prijs van de superstrijdlust kreeg hij niet, maar had hij vast en zeker wel verdiend. Onze landgenoot gaat straks zeker opnieuw aanvallen, al heeft hij nog niet echt een specifieke rit uitgekozen.

De Gendt gaat eerder uit van een rustige benadering wat de Ronde van Frankrijk betreft. Hij neemt wat komt en deelt de Tour op in drie weken. "Uitgezonderd de eerste week heb ik nog niet echt naar de etappes gekeken. De eerste negen dagen zullen voor André Greipel of Tiesj Benoot zijn. Tijdens de eerste week kan ik misschien iets doen in de rit naar de Mûr-de-Bretagne. Na de rustdag, tussen rit 10 en 19, kan ik zelf gaan aanvallen."

ROAD BOOK

Lotto-Soudal heeft nog andere renners die eens in de ontsnapping willen zitten. "Ik ben niet de enige die wil aanvallen. Ik zal dag per dag naar het road book kijken en zien hoe de benen aanvoelen. Als Tiesj in een goede positie in het klassement zit, heeft hij misschien ook een extra iemand nodig."

De rustdagen verdelen de Tour in verschillende periodes. "Na de eerste rustdag kan ik mijn kans gaan. Na de tweede rustdag kan diegene die zich het best voelt dat doen. Wie in de laatste week de benen heeft, kan ervoor gaan. De laatste dag in Parijs is voor André", besluit De Gendt bij Velon.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties