Dé grote ergernis van Keizer Rik Van Looy in het huidige wielrennen: "Zij doen het naar de vaantjes"

Redactie
| 8 reacties
Dé grote ergernis van Keizer Rik Van Looy in het huidige wielrennen: "Zij doen het naar de vaantjes"
Foto: © photonews

Zelfs op zijn 84e volgt Rik Van Looy het wielrennen nog steeds op de voet. Al zijn er ook wel dingen die hem storen tegenover vroeger.

Vooral de rol van de sportbestuurders staat de 'Keizer van Herentals' niet aan. "Sportbestuurders doen het naar de vaantjes", zegt hij zonder verpinken in HNB. "Er rijdt een groep weg, iedereen werkt mee, de sportbestuurders komen erbij en ze mogen niet meer meerijden. Wij spraken vroeger op voorhand een plan af, maar onderweg waren wij het die de tactiek bepaalden."

Manier van koersen

"Ik weet niet of ik nu graag renner zou zijn. De manier van koersen staat me niet aan. De sportbestuurders moeien zich te veel. Zo'n Froome, die koerst op bevel."

Op zaterdag 7 juli wordt de eerste Grote Prijs Rik Van Looy gereden. Op die dag start ook de Tour. "Froome is met overschot de beste ronderenner van zijn generatie. De rechtszaak? Wat kan ik daarvan zeggen. Als ze vinden dat hij geschorst moet zijn, dan moeten ze hem ook schorsen. Maar je kan toch niet verwachten dat Froome zelf gaat vragen om hem te schorsen?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties