Staat Quick-Step straks met twee renners op BK-podium? Eén van de protagonisten twijfelt

Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties
Staat Quick-Step straks met twee renners op BK-podium? Eén van de protagonisten twijfelt

Voor Quick-Step Floors zijn de nationale kampioenschappen van kapitaal belang en niet in het minst de Belgische. Om klokslag 18u vanavond gaat Laurens De Plus als derde laatste renner van start in het BK tijdrijden. Wegens een ziekte is het voor De Plus nog afwachten hoe hij voor de dag gaat komen.

De meeste aandacht zal wel naar Yves Lampaert gaan, maar ook De Plus was vast van plan om ferm uit te pakken. Allen lijkt een ziekte roet in het eten te gooien. "Na een zware week in de Dauphiné weet ik niet goed hoe het met mijn conditie gesteld is. Ik kreeg daar af te rekenen met maagproblemen, diarree. Ik heb de voorbije week gas moeten terugnemen. Ik weet dus niet zo goed waar ik sta", geeft De Plus toe bij Wielerflits.

Dat hij aan de start van het nationale tijdritkampioenschap staat, is een bewuste keuze. "De reden waarom ik de tijdrit erbij neem, is omdat die ritten tegen de klok enorm belangrijk zijn in mijn ontwikkeling als renner. Als je focust op het rondewerk, dan zijn die tijdritten natuurlijk enorm belangrijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties