Team Sky slaat keihard terug naar Bernard Hinault: "Onverantwoord en slecht geïnformeerd"

Kevin Vanbuggenhout
| 17 reacties
Team Sky slaat keihard terug naar Bernard Hinault: "Onverantwoord en slecht geïnformeerd"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De nieuwste kritiek van Bernard Hinault op Team Sky en Chris Froome is niet in goede aarde gevallen bij het Britse team. Hinault had het peloton opgeroepen om te staken indien Froome aan de Tour mag starten. Sky wijst nu op zijn beurt Hinault terecht.

"De incorrecte beweringen van Bernard Hinault over een zaak die hij niet begrijpt, zijn ontgoochelend. De uitspraken zijn onverantwoord en tonen dat hij slecht geïnformeerd is. Als ex-renner moet hij de eerlijke behandeling van elke atleet appreciëren", verklaart een woordvoerder van Sky.

NOOIT POSITIEF GETEST

Die doet zelf een toch wel opmerkelijke uitspraak. "Chris Froome heeft nooit positief getest. Het was eerder een ongunstige analytische bevinding van medicatie voorgeschreven voor asthma. Op dit moment mag Chris koersen. Dit proces zou normaal vertrouwelijk zijn om de atleet en de feiten te beschermen. Het is jammer dat dit is uitgelekt. Zowel Chris als het team volgen het proces van de UCI op de voet."

Bij Sky laten ze er geen twijfel over bestaan dat Froome zal deelnemen aan de Ronde van Frankrijk. "Chris en Team Sky zijn volledig gefocust op de Ronde van Frankrijk. Ze zullen deze ongegronde commentaren hen niet laten afleiden van de voorbereiding op de grootste koers ter wereld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties