Wat kan u verwachten op BK in Binche? Thomas De Gendt voorspelt het scenario

Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties
Wat kan u verwachten op BK in Binche? Thomas De Gendt voorspelt het scenario

Het BK wielrennen is elk jaar opnieuw een moeilijke koers om te voorspellen. Dat is in 2018 niet anders met het lastige parcours in Binche. Lotto-renner Thomas De Gendt doet zijn verwachtingen voor zondag uit de doeken.

Thomas De Gendt haalde al aan dat zijn ambities niet superhoog zijn, zowel in de tijdrit als in de wegrit. Toch zal hij zijn steentje bijdragen om met de ploeg tot een succes te komen. "Het BK is geen groot doel voor mij, maar voor de ploeg is het belangrijk. We starten zondag met zeventien renners. Voor een Belgisch team is het belangrijk om de Belgische trui te veroveren. Ik zal doen wat ik kan om te helpen", zegt De Gendt in een gesprek met Velon.

KOERS HARD MAKEN

Ondanks de hindernissen onderweg verwacht de man van Lotto-Soudal aan de aankomst een sprint van een kleine of zelfs iets ruimere groep. "Het parcours is hetzelfde dan de laatste ronde van Binche-Chimay-Binche, een koers die Jasper De Buyst vorig seizoen won. Het is op kasseien. Niet echt vlak, maar ook niet echt bergop. Als we de koers hard maken, gaan we met een kleine groep naar de finish. Of misschien gaat het zelfs een sprint met veertig of vijftig man zijn."

De finish lijkt wel echt gepast voor een Belgisch Kampioenschap. "Het is een sprint op kasseien. Het is dus een typisch Belgische koers. We hebben veel jongens in onze ploeg die kunnen winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties