Wereldkampioen Sagan straks lastige klant in één specifieke Tourrit: "Die rit past perfect bij Peter"

Kevin Vanbuggenhout
| 6 reacties
Wereldkampioen Sagan straks lastige klant in één specifieke Tourrit: "Die rit past perfect bij Peter"

In het jaar na zijn uitsluiting gaat Peter Sagan in de Ronde van Frankrijk niet alleen voor de groene trui, maar ook voor een heleboel etappes. De ene ligt hem al beter dan de andere. Er is alvast één uitgesproken rit waarin hij start als topfavoriet: die met aankomst in Roubaix.

Sagan won dit jaar immers Parijs-Roubaix. Een goede voorbode voor wat straks in de negende etappe van de Tour moet volgen. "We hebben wel een sterke ploeg voor die etappe. We hopen goed te presteren en waarom niet winnen? Die rit past perfect bij Peter", erkent Patxi Vila bij VeloNews. De trainer van Sagan acht zich wel nog niet zegezeker. "Het past ook goed bij andere sterke klassieke renners, maar het is voor ons een goede kans op ritwinst."

Het is wel zo dat er die dag niet alleen naar Sagan gekeken zal worden. "Het is een lastige rit, want we moeten ook Rafal Majka steunen in het algemeen klassement. Het gaat niet enkel om Peter."

DICHT BIJ STANDAARD

De Sloveen moet straks de vruchten plukken van zijn voorbereiding. "Het zou super zijn om ons doel, de groene trui pakken en één of meerdere ritten winnen, te bereiken. Doordat hij de Amstel reed, was het eerste deel van het seizoen een week langer. In Californië kwam hij nog tekort, maar nu zit zijn vorm dicht bij wat de standaard is voor deze periode van het seizoen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties