Michel Wuyts zijn drie namen voor het BK én: "In vergelijking met vorig jaar hebben Gilbert en Van Avermaet gefaald"

Redactie
| 22 reacties
Michel Wuyts zijn drie namen voor het BK én: "In vergelijking met vorig jaar hebben Gilbert en Van Avermaet gefaald"
Foto: © photonews

Zondag gaan de Belgische wielrenners in Binche op zoek naar een opvolger voor Oliver Naesen, de Belgische kampioen van 2017. Michel Wuyts blikt vooruit op het hele gebeuren.

Het parcours in Binche is helemaal niet vlak. "Ik dacht meteen aan Les Lacs de l'Eau d'Heure, waar Gilbert in 2016 het BK won", vertelt Wuyts bij Sporza. "Maar ik ga er van uit dat dit BK iets minder zwaar zal zijn. Maar dat hoeft de pret niet te drukken. Antwerpen was vorig jaar biljartvlak, maar het was een van de mooiste BK's die ik becommentarieerd heb."

Wuyts schuift de voorjaarsspecialisten naar voor als potentiële winnaars. "Ik denk dat het eerder een flandrien zal zijn. Het zal zeker zwaarder zijn dan vorig jaar, maar ik teken nu al voor een gelijkaardige ontwikkeling. Voor dit BK zijn dat de renners die dit voorjaar niet behaald hebben waar ze op gehoopt hadden. En dat zijn er heel veel."

Zo denkt de Sporza-commentator vooral aan Van Avermaet en Gilbert, die toch wel met lege handen achterbleven in het voorjaar. "Benoot en Van Aert hebben eruit gehaald wat er in zat, de rest niet. Ik gebruik het woord niet graag, maar in vergelijking met vorig jaar heeft Gilbert gefaald. Dat geldt ook voor Van Avermaet, de grote winnaar van 2017. Dat is hard, maar daar word je op afgerekend."

Indien Wuyts zich aan een voorspelling moet wagen, dan wordt dit zijn podium. "Van Avermaet, Stuyven en Keukeleire. Dat is de man die bij Lotto het meest in vorm is. Hij is een potentiële afmaker, mits dosering. In een uitgedund groepje kan hij winnen", klinkt het. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties