Schijfremmen toegestaan in de Tour, maar toch mag Greg Van Avermaet daar door opvallende reden niet mee rijden

Redactie
| 0 reacties
Schijfremmen toegestaan in de Tour, maar toch mag Greg Van Avermaet daar door opvallende reden niet mee rijden

Tot op heden is het gebruik van schijfremmen nog steeds in een proefperiode. Vanaf 1 juli is het echter toegestaan om in alle wedstrijden met schijfremmen aan te treden, dus ook in de Tour. Al zullen we Van Avermaet in juli niet met schijfremmen aan het werk zien.

En dat heeft een bepaalde reden: kopman Richie Porte die dat niet wil. "De schijfremmen zijn intussen al aangepast en minder scherp geworden", vertelt Jean-Marc Vandenberghe, hoofdmecanicien van BMC, in Het Nieuwsblad. "Even werd geopperd dat er een beschermende kap over moest maar dan moet je mijns inziens ook een kap over het kamwiel plaatsen want ook dat is scherp."

"Onze renners hebben ook thuis een fiets met schijfremmen om zo veel mogelijk te wennen. Toch gaan we het systeem in de Tour zelden of nooit gebruiken, ondanks de voordelen."

De wil van Porte

Toch zullen we alle renners van BMC in de Tour niet met schijfremmen bezig zien. "Richie Porte is onze kopman en Richie wil niet rijden met schijfremmen", vervolgt Vandenberghe. "Aangezien hij de kopman is, moet iedereen op elk moment zijn wiel kunnen afstaan aan Richie. Dus rijdt iedereen met het gewone remsysteem."

Proberen in vlakke ritten

"In een vlakke etappe kunnen enkele renners het misschien wel eens proberen maar in de bergen zal het niet gebruikt worden. Ook voor de kasseien-etappe heb ik afgeraden om met schijfremmen te rijden aangezien de kans op een fiets- of wielwissel daar het grootst is."

De laatste maanden was er heel wat te doen over het gebruik van schijfremmen. Zo zouden Fran Ventoso (Movistar) en Owan Doull (Sky) zich verwond hebben door het innovatieve remsysteem. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties