Veldrittalent Laura Verdonschot geeft update na gezondheidsproblemen: "Je bent nooit zeker tot het winter is..."
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties

Laura Verdonschot blijft medicatie nemen en op haar voeding letten voor schimmelinfectie

Veldrittalent Laura Verdonschot geeft update na gezondheidsproblemen: "Je bent nooit zeker tot het winter is..."
Foto: © photonews

Voor de jonge Laura Verdonschot was het vorige veldritseizoen er eentje om snel te vergeten. De talentvolle renster van Marlux-Bingoal kampte met een schimmelinfectie, waardoor ze nooit haar niveau van een jaar eerder haalde.

Het darmprobleem werd pas laat ontdekt bij de Limburgse. "Onderzoek toonde aan dat de schimmelinfectie weg is, maar de darmflora hebben een jaar nodig om volledig te herstellen", vertelt ze bij haar team. "Ik neem er nog altijd medicatie voor en blijf op mijn voeding letten. Maar ik voel me weer goed. Ik herstel beter. Je bent nooit zeker tot het winter is, maar ik denk dat het in orde is."

In de wegwedstrijden liet Verdonschot alvast een goede indruk na. "Vorig jaar reed ik maar wat rond om het peloton te vullen. Nu kan ik meer meekoersen. Afgelopen weekend zat ik in de goede vlucht in Prosperpolder. Tot ik viel. Gelukkig liep ik enkel schaafwonden op. Ik kon ook de twee wedstrijden met de nationale selectie uitrijden. In Dwars door de Westhoek was ik vorig jaar na 20 km gelost. Nu reed ik uit in de tweede groep." 

Weinig verwachtingen voor het BK

Zondag komt de talentvolle Verdonschot aan de start van het BK. "Mijn zus Melissa trouwt zaterdag. De hele winter draait rond mij in het gezin, dus ben ik er graag ook eens voor haar", zegt ze ;"Het wordt dus afwachten hoe ik me zondag voel in koers. Maar dat BK was sowieso niet mijn grootste doel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
03/10/2021 Parijs-Roubaix
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties