De BK-voorspelling van veldritbondscoach Sven Vanthourenhout: geen Gilbert en Van Avermaet in top drie

Redactie
| 1 reacties
De BK-voorspelling van veldritbondscoach Sven Vanthourenhout: geen Gilbert en Van Avermaet in top drie
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Heel veel kenners verwachten zondag een open kampioenschap op het BK in Binche. Sven Vanthourenhout, bondscoach bij de veldrijders en zelf twee keer op het podium op een BK, ziet geen topfavoriet.

Heel wat renners worden naar voor geschoven als kanshebbers: Gilbert, Naesen, Van Avermaet, Stuyven, Vanmarcke, Lampaert... "Je kan favorieten noemen, maar geen topfavorieten. Iedereen is in goeden doen, en België heeft ook veel goeie, en sterke (jonge) renners, maar het is niet zo dat er daar op dit moment iemand boven uit steekt", vertelt Vanthourenhout bij Sporza.

"We hebben de jaren van Boonen en Gilbert gekend, en met Greg Van Avermaet  heb je een topper die nog steeds op zoek is naar zijn 1e titel. Maar daarnaast zit je met een waaier aan steengoede renners als Stuyven, titelverdediger Naesen, en ook Vanmarcke die nog altijd die eerste grote zege wil. Er zijn jongens genoeg die koers willen en zullen maken."

"Er zijn jongens genoeg die koers willen en zullen maken"

"De 2 grote blokken, Quick-Step en Lotto Soudal, hebben wel rappe jongens, maar geen rassprinters meer in de ploeg. Een open koers dus, met een open finale. En de eindstrijd op zo'n BK wordt altijd gekleurd door kwaliteitsvolle renners, dus dat zal nu niet anders zijn."

Stuyven op één

In zijn pronostiek van drie namen heeft Vanthourenhout geen plaats voor Gilbert en Van Avermaet. "Ik heb het de laatste tijd echt gevolgd, en bijvoorbeeld wedstrijden zoals Dwars door het Hageland bekeken. Daarom geef ik Jasper Stuyven een  grote kans op de titel."

"Stuyven zal er heel erg op gebrand zijn om kampioen te worden. Hij heeft vorig jaar ook een kans gemist. Daarom zet ik hem op 1. Vanmarcke gaat er ook weer dicht bij zijn, en Sean De Bie rijdt de laatste tijd uitstekend, dus die zet ik op 3", besluit de bondscoach. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties