Eli Iserbyt toont zich: "Ik hecht meer waarde aan goede gevoel dan aan resultaten"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Eli Iserbyt toont zich: "Ik hecht meer waarde aan goede gevoel dan aan resultaten"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De veldrijders zijn druk bezig met hun voorbereidingen op het crossseizoen, dat pas in september van start gaat. Marlux-Bingoal doet het niet onaardig op de weg. De jonge Eli Iserbyt zorgde voor dé uitschieter.

Dat deed de beloftenwereldkampioen veldrijden door knap derde te worden in de Franse rittenkoers Boucles de la Mayenne. Bovendien pakte Iserbyt de jongerentrui. "Die koers is groot in Frankrijk. Ik vond het echt heel goed om daar zo te presteren", klinkt het bij zijn ploeg.

"Ik focus me vooral op de rittenkoersen, die vind ik net iets leuker. Die opeenstapeling van verschillende soorten ritten, dat ligt me wel. In de eendagswedstrijden spelen we andere renners uit. We hebben nog nooit zo in ploeg gekoerst als nu. De sfeer tussen de renners is echt goed."

"Alles verloopt goed, steeds in functie van de cross"

De resultaten tonen aan dat de conditie meer dan snor zit bij de West-Vlaming. "Maar ik hecht meer waarde aan het gevoel dat ik heb in wedstrijden, en hoeveel ik me kan tonen, dan aan de resultaten", bekent Iserbyt. "Ik heb me nog niet echt betrapt op iets dat verkeerd is gegaan. Alles verloopt goed, steeds in functie van de cross."

"Vorig jaar begon de tank leeg te lopen na 140, 150 km koers. Nu zit er wel nog iets op, op dat moment. Zo kon ik de ploeg dinsdag in beeld brengen in Halle-Ingooigem. Het BK? Op zich geen doel. Maar ik moet wel lang kunnen meegaan als er gecontroleerd wordt gekoerst", besluit Iserbyt. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties