Quick-Step blijft heersen in Adriatica Ionica, topsprinter flikt het weer

Quick-Step blijft heersen in Adriatica Ionica, topsprinter flikt het weer
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De vierde etappe is achter de rug in de Adriatica Ionica race en drie keer mocht Quick-Step Floors al zegevieren. Elia Viviani sprintte alweer het snelst. Voorlopig staat er geen maat op de Italiaan in de massasprints.

In de rit naar San Vito di Cadore naar Grado lag er één berg, maar weliswaar te ver van de finish om echt schade te berokkenen. Zes renners probeerden wel de onvermijdelijke massasprint te verhinderen. Van der Lijke, Wang, Toniatti, Tizza, Cholakov en Logica zaten in de vlucht van de dag.

MAXIMAAL ZES MINUTEN

Die laatste twee konden het tempo van de anderen niet volhouden. De kopgroep kreeg een voorsprong van maximaal zes minuten. Quick-Step besloot dan toch de jacht in te zetten. Onder impuls van Niki Terpstra werden de koplopers toch teruggegrepen.

Op drie kilometers van de finish was alles terug bijeen. Viviani was al voor de tweede keer in deze rittenkoers de snelste in de massasprint. Hij troefde zijn landgenoot Nizzolo af. Met Hodeg had Quick-Step zelfs nog een andere sprinter in de top drie. Ook op zondag wacht de sprinters nog een laatste kans in de slotrit naar Trieste.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties