Lotto Soudal blijft achter met lege handen: "Ik kan de jongens niks verwijten"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties
Lotto Soudal blijft achter met lege handen: "Ik kan de jongens niks verwijten"
Foto: © photonews

Ze stonden met liefst 16 renners aan de start, maar het BK leverde geen topresultaat op voor Lotto Soudal. Al verweet Marc Sergeant zijn renners weinig.

De eerste Lotto Soudal-renner was Jens Keukeleire op een 8e plek. "Als je met 16 WorldTour-renners start, dan weet je dat je voor een deel het gewicht van de wedstrijd zal moeten dragen", opent Sergeant. "Om te vermijden dat we achter de feiten zouden moeten aanhollen, hebben we geprobeerd om een offensieve koers te rijden en om in elke ontsnapping met een aantal renners vertegenwoordigd te zijn."

"Ook met renners die indien nodig op het einde voor de beslissing zouden kunnen zorgen. Dat is heel goed gelukt, maar op een bepaald moment heeft Philippe Gilbert de koers in een beslissende plooi gelegd. Gilbert sprong naar de koplopers toe en Tiesj Benoot volgde zijn voorbeeld. Tiesj, die nog maar sinds eergisteren terug is van hoogtestage, moest een gaatje laten. Zijn piekperiode volgt tijdens de Tour."

'Verdiend podium'

Sergeant vindt dat zijn jongens alles hebben gegeven. "We waren de hele koers goed, maar in de laatste ronde zijn we geklopt door enkele hele sterke renners", aldus de teammanager. "Het is een verdiend podium. Wij blijven jammer genoeg met lege handen achter."

"Het koersverloop heeft zich nu eenmaal zo ontplooid en wij hebben geen topresultaat behaald. Ik kan de jongens niets verwijten, zij hebben de opdracht uitgevoerd zoals gevraagd en waren steeds voorin vertegenwoordigd, maar we zijn geklopt door de sterksten van de dag."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties