Nederland heeft huiswerk voor EK af, maar trekt zonder renners van Sunweb en LottoNL-Jumbo naar Glasgow

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Nederland heeft huiswerk voor EK af, maar trekt zonder renners van Sunweb en LottoNL-Jumbo naar Glasgow
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Thorwald Veneberg heeft zijn selectie voor het EK in Glasgow bijna helemaal af. De Nederlandse bondscoach maakte alvast een selectie van 6 namen bekend. Opvallend: daarbij geen renners van WorldTour-teams LottoNL-Jumbo en Team Sunweb.

Op 8 augustus vindt de tijdrit plaats in Glasgow, vier dagen later is er de wegrit op het EK. Nederland doet het in Schotland - door het zware programma en daags nadien de BinckBank Tour - wel zonder renners van Team Sunweb en LottoNL-Jumbo. Wie er wel onder meer bij is: Sebastian Langeveld en Moreno Hofland (Lotto Soudal). 

"We reizen af met een selectie die de wedstrijd hard kan maken", vertelt bondscoach Thorwald Veneberg. "Er zijn renners die goed kunnen aanvallen en kans maken op een korte klassering wanneer er een groep weg blijft. Als het een sprint wordt, hebben we met Hofland, de nummer drie van vorig jaar, een renner in huis die voor het EK-podium meedoet."

De EK-selectie van Nederland: Koen de Kort, Sebastian Langeveld, Maurits Lammertink, Moreno Hofland, Pieter Weening en Oscar Riesebeek

Noot: de selectie wordt de komende weken nog aangevuld met twee extra namen. Jos van Emden (LottoNL-Jumbo) mag in de tijdrit wél in actie komen van zijn team. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties