Net als in 2017 derde op het BK: "Dit waren geen pannenkoeken, hé"

Redactie
| 1 reacties
Net als in 2017 derde op het BK: "Dit waren geen pannenkoeken, hé"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Quick-Step Floors zette in de finale van het BK de koers helemaal naar de hand, waarna Yves Lampaert het overtal uitspeelde en naar de Belgische titel reed. Jasper Stuyven werd derde en kon daar best mee leven.

Opnieuw brons voor de Leuvenaar. Maar daar kon hij in tegenstelling tot vorig jaar, toen hij derde werd in Antwerpen, wél mee leven. Toen was de frustratie groot nadat hij in de sprint werd geklopt door Oliver Naesen en Sep Vanmarcke. 

"Zelfs een superdag had niet volstaan", beseft Stuyven in HLN. "Laat staan een extra ploegmaat, die zich te pletter had gewerkt voor mij. Dit waren geen pannenkoeken, hé. Ik zat in de tang. Als ik gereageerd had op de aanval van Yves, zou Phil vervolgens wel zijn gegaan. Het was een beetje kiezen."

'De beste man won'

Bovendien was de aanval van Lampaert best verrassend. "Ik had de jump van Lampaert ook dáár niet verwacht. En, eerlijk: de vinnigheid ontbrak me om meteen op zijn achterwiel te springen. Quick-Step Floors heeft het collectief sterk gespeeld. De beste man won", aldus een eerlijke Stuyven. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties