Opvallend: Belgische klimmer moest mooie eindnotering in Adriatica Ionica Race laten schieten door verplichte deelname aan BK

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Opvallend: Belgische klimmer moest mooie eindnotering in Adriatica Ionica Race laten schieten door verplichte deelname aan BK
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het Belgisch kampioenschap is een verplicht nummer voor de Belgische profrenners en dat zal Ben Hermans geweten hebben. De renner van Israel Cycling Academy moest een mooie eindnotering in Italië laten schieten door het BK.

Ben Hermans stond zondag in Binche aan de start van het BK. Eigenlijk best verrassend, want de Limburger was vorige week aan de slag in de Adriatica Ionica Race, een Italiaanse rittenkoers die pas ... zondag op zijn einde liep. 

Verplicht nummer voor profs

En onze landgenoot deed het daar meer dan behoorlijk, getuige zijn derde plek in de koninginnenrit van vrijdag, waardoor Hermans in de stand op 1'46" van leider Ivan Ramiro Sosa stond. Maar Hermans moest een potentiële kans op top tien - of wie weet dus zelfs nog beter - laten schieten omdat hij verplicht naar Binche moest afzakken. Daarom kwam hij niet meer aan de start van de vierde rit. 

Alleen als een Belgische profrenner geblesseerd is of andere 'verplichtingen' heeft, mag hij afzeggen voor het Belgisch kampioenschap op de weg. Hermans legde uiteindelijk beslag op de 10e plek op het BK. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties