Wietse Bosmans erg fier met Belgische driekleur: "Ik moest een kloof van meer dan 3 minuten dichten"
Redactie
| 6 reacties

Wietse Bosmans vindt Belgische titel in marathon mountainbike meer dan verdiend

Wietse Bosmans erg fier met Belgische driekleur: "Ik moest een kloof van meer dan 3 minuten dichten"

Terwijl heel wat veldrijders zondag deelnamen aan het BK op de weg, koos Wietse Bosmans voor het BK marathon mountainbike. En dat was een uitstekende zet, want de crosser veroverde zowaar de Belgische driekleur.

In Malmédy kregen de Belgische mountainbikers liefst 115 kilometer voor de kiezen. Latere winnaar Bosmans kende een prima start, maar moest dan met een lekke band afrekenen. "Ik heb een kloof van goed drie minuten moeten dichten in de Hoge Venen", vertelde Bosmans na afloop bij zijn team. "Maar ik voelde mij vandaag eigenlijk super en zo kon ik na enige tijd voorin weer komen aansluiten."

Het werd uiteindelijk een pittig duel met Roel Paulissen, de winnaar van 2017. "Na verloop van tijd kwam ik samen met Paulissen aan de leiding. Het werd snel duidelijk dat we het onderling zouden uitvechten."

Sprint

In de sprint trok Bosmans aan het langste eind. "Ik ben blij dat ik het in de spurt kon afmaken. Ik voelde mij echt uitstekend. Als je bovendien ziet dat ik een kloof van meer dan drie minuten moest dichten, denk ik dat we mogen stellen dat deze tricolore trui toch verdiend is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties