Debat van de week: wie wordt de grote slokop van de sprinters in de Tour?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties
Debat van de week: wie wordt de grote slokop van de sprinters in de Tour?
Foto: © SC

Het is stilaan aftellen tot de start van de Ronde van Frankrijk. Meer dan in de Giro wordt het in de Tour een waar sprintersfestival als we kijken welke namen er aan de start staan. Wie wordt de veelvraat? Wij houden er ons Debat van de Week over.

Op 7 juli start de Ronde van Frankrijk, het grootste wielercircus ter wereld. Heel wat topsprinters trekken naar de Tour, waardoor sommige snelle mannen ongetwijfeld met lege handen achterblijven. In de Giro was dat - met alle respect - allemaal heel wat minder. Elia Viviani en Sam Bennett zijn dan wel snel, in de Tour hadden zij waarschijnlijk nooit drie of vier keer mogen zegevieren.

Vorig jaar was Marcel Kittel de absolute veelvraat van de Tour. Hij won liefst 5 ritten, maar moest opgeven. Anders was hij wellicht ook de grootste kandidaat-winnaar voor groen. Maar dit seizoen zagen we bij Katusha-Alpecin nog niet de Kittel van bij Lefevere. Aan hem om te antwoorden met de pedalen. 

De indrukwekkende snelle mannen voor de Tour op een rij: Fernando Gavria, Marcel Kittel, Dylan Groenewegen, Mark Cavendish, André Greipel, Arnaud Démare, Peter Sagan, Michael Matthews en John Degenkolb. Bovendien is het nog afwachten wat sommige andere ploegen doen, want ook Nacer Bouhanni en/of Christophe Laporte zullen namens Cofidis hun mannetje willen staan in de Tour. 

Wie wordt de veelvraat of de slokop van de sprinters? Stem zeker mee in onze poll. 

Wie wordt de slokop van de sprinters in de Tour?

0%
100%
0%
0%
0%
0%
0%
0%
0%
0%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties