Debuterende Belgisch kampioen en ervaring van Gilbert moet Wolfpack naar succes in de Tour loodsen

Debuterende Belgisch kampioen en ervaring van Gilbert moet Wolfpack naar succes in de Tour loodsen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met reeds meer dan veertig overwinningen is de dominantie van Quick-Step in het wielerpeloton groter dan ooit. In de grootste koers van het jaar kan de topploeg zich natuurlijk niet permitteren om naast de prijzen te pakken. Daarom stuurt het onder andere de Belgen Gilbert, Lampaert en Declercq naar

De ervaring van Philippe Gilbert zal cruciaal worden, want hij is de enige renner in de selectie die al een Tourrit won. Yves Lampaert zal na het behalen van de Belgische titel zijn driekleur extra in de verf willen zetten. Met Tim Declerq heeft een kracht in huis die het sterke collectief nog meer tot zijn recht kan doen komen.

De anderen in de Tourselectie zijn Niki Terpstra, Fernando Gaviria, Bob Jungels, Julian Alaphilippe en Maximiliano Richeze. Met Gaviria gaat Quick-Step uiteraard voor ritzeges op het vlakke. Eens het meer bergop gaat, kunnen Jungels en Alaphilippe hun ding doen.

GROTE KAMPIOENEN

Sportdirecteur Tom Steels laat zijn licht schijnen over de selectie voor de Ronde van Frankrijk. "Niki en Phil zijn twee grote kampioenen op wiens ervaring we zullen vertrouwen in de vlakke ritten, de ploegentijdrit en de kasseien. Zij zijn echte teamplayers en dat geldt ook voor Yves en Tim. Het is geen geheim dat we hopen om met Fernando een overwinning te pakken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties