Ex-ploegleider vol lof over Yves Lampaert: "Hij kon alles en deed me denken aan Walter Godefroot"

Redactie
| 2 reacties
Ex-ploegleider vol lof over Yves Lampaert: "Hij kon alles en deed me denken aan Walter Godefroot"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Patrick Lefevere vond dat het in 2013 te vroeg was voor Yves Lampaert om al voor Quick-Step uit te komen. De kersverse Belgische kampioen ging dan maar twee jaar rijpen bij Topsport Vlaanderen. En met succes, want kijk waar hij nu staat.

Lefevere had hardrijder Lampaert al langer op het oog, maar wilde in 2013 de West-Vlaming nog niet bij Tom Boonen en co droppen. En dus werd het de ploeg van Walter Planckaert, voor hij in 2015 bij het toenmalige Etixx-Quick Step aan de slag ging. 

"Hij kon alles: spurten, tijdrijden, in waaiers rijden… Hij deed mij denken aan Walter Godefroot", haalt Planckaert de loftrompet boven in Het Nieuwsblad. "Met zijn grote motor zag je zo dat hij een hele grote ging worden. En belangrijk: het was een werker."

Na training niet op bed

Planckaert staaft met een voorbeeld. "Een boerenzoon die na de training niet op zijn bed ging liggen, maar bloemkolen en prei ging trekken op het land. Met zulke mannen kan je naar de oorlog."

Uiteindelijk twijfelde Lampaert nog tussen twee teams. "Hij had na twee jaar ook een pak aanbiedingen. Hij twijfelde tussen Trek en Quick-Step en vroeg mijn raad. Ik zei hem dat hij niet mocht vergeten wie hem destijds kansen had gegeven", aldus Planckaert. En dus werd het Lefevere. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties