Geluk speelt straks grote rol volgens kandidaat-Tourwinnaar

Geluk speelt straks grote rol volgens kandidaat-Tourwinnaar
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is straks in de Ronde van Frankrijk uitkijken naar wie Chris Froome kan belagen. Iemand die al naast de Brit op het podium stond, is Nairo Quintana. De Colombiaan is vooral bevreesd voor de eerste week en hoopt dat de factor geluk in die periode aan zijn zijde staat.

Het eerste gedeelte van de Tour bestaat uit heel wat werk op het vlakke en een kasseienrit. Niet meteen de specialiteite van Quintana. "Op zo'n terrein is er geen betere of slechtere renner. Het gaat vooral over geluk of pech. Je kan het moeilijk hebben, je kan onfortuinlijk zijn en afzien, maar het is voor iedereen hetzelfde. We weten dat het daarvan kan afhangen", vertelt de klimmer aan VeloNews.

DOELSTELLINGEN BIJSTELLEN

Quintana haalt ook enkele voorbeelden aan om zijn theorie te staven. "We hebben gezien hoe Froome naar huis moest na zijn val in 2014. En hoe Contador eens uit de race stapte enkele dagen na een val. Dat kan ervoor zorgen dat je je moet terugtrekken of je tijd verliest en je jouw doelstellingen voor het vervolg van de Tour moet bijstellen."

Het tweede deel van de Ronde van Frankrijk 2018 lijkt dan wel weer op het lijf van Quintana geschreven. "Het tweede deel van de Tour zou goed voor ons kunnen zijn, want het gaat om zware bergen. Het is een zware Tour. Het belangrijkste zal zijn om het eerste deel veilig door te komen en sterk voor de dag te komen in het tweede deel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties