Giro-inzinking in slotweek tast vertrouwen niet aan, integendeel: "Ik kom zeker terug om te winnen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Giro-inzinking in slotweek tast vertrouwen niet aan, integendeel: "Ik kom zeker terug om te winnen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met nog enkele ritten voor de boeg zag het er in de Ronde van Italië erg goed uit voor de Brit Simon Yates. De renner van Mitchelton-Scott reed 17 dagen in het roze, maar in de slotweek liep het helemaal mis.

Yates werd uiteindelijk 21e op 1 uur en 15 minuten van winnaar Chris Froome. Maar vanwaar die inzinking in de slotweek kwam, daar heeft Yates geen antwoord op. Was het ziekte? "Zodra de Giro gedaan was, was ik helemaal ziek", vertelt Yates bij Cyclingnews. "Misschien zat er al die tijd al iets in mijn lichaam. Ik lag daarna drie dagen in bed."

De Brit wil in de toekomst terugkeren om te winnen. "Ik ben extreem trots op wat ik heb verwezenlijkt. Niemand dacht dat ik dat kon bij de start van de Giro. Oké, ik kwam wat te kort op het einde, maar uiteindelijk was ik wel 3 ritten verwijderd van Giro-winst. Dat kunnen niet veel jongens zeggen. Ik zal zeker terugkeren en proberen om de Giro te winnen."

Geduld

Al leerde Yates ook heel wat van zijn drie weken Giro. "Misschien moest ik iets geduldiger zijn. Je zag het: het ging er vanaf dag één erg snel aan toe. Er zijn heel wat kleine dingen die je kan veranderen. Misschien moest ik ook iets frisser aan de start verschijnen om langer te overleven", aldus Yates. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties