Hilaire Van der Schueren neemt twee extra Belgen waaronder debutant mee naar Frankrijk

Hilaire Van der Schueren neemt twee extra Belgen waaronder debutant mee naar Frankrijk
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij het Wanty Groupe-Gobert van Hilaire Van der Schueren ligt de selectie voor de Ronde van Frankrijk nu helemaal vast. Enkele renners waren al zeker van hun plek. Daar zijn er nu nog een aantal aan toegevoegd. Met Timothy Dupont en Guillaume Van Keirsbulck zijn daar ook twee Belgen bij.

Dat maakt dat er voor Wanty in totaal drie Belgen zullen beginnen aan de Ronde van Frankrijk. Naast Dupont en Van Keirsbulck is ook onze landgenoot Thomas Degand van de partij. De andere renners die voor de Belgische ploeg de Tour gaan betwisten zijn Andrea Pasqualon, Guillaume Martin, Yoann Ofredo, Dion Smith en Marco Minnaard.

Voor Timothy Dupont gaat het zijn eerste Ronde van Frankrijk worden. Hij heeft als pure sprinter natuurlijk het ideale profiel voor de vlakke etappes. Guillaume Van Keirsbulck moet kopman Martin zo goed mogelijk bijstaan en zal vooral met zijn ervaring in waaiers en op de kasseien van waarde zijn.

NIET EVIDENT

Voor sportdirecteur Hilaire Van der Schueren was het toch niet evident om alle knopen door te hakken. "De keuze was zeer moeilijk en ik hoop dat we ons niet vergist hebben. We moesten een evenwicht zoeken in onze selectie. Ik geloof dat Timothy Dupont capabel is om de top vijf te sprinten. Van Van Keirsbulck verwacht ik sterk werk in dienst van Martin, zowel in de ploegentijdrit als op de kasseien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties