Lead-out van Marcel Kittel komt met schrik vrij na aanrijding op training

Lead-out van Marcel Kittel komt met schrik vrij na aanrijding op training

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een aanrijding van een wielrenner op training. Je hoort het tegenwoordig helaas al te vaker. Het is nu ook voormalig BMC-renner Rick Zabel overkomen. De Duitser kwam er zonder veel erg van af, maar was wel geshockeerd door het incident.

Dit jaar moet Zabel fungeren als lead-out voor Marcel Kittel bij Katusha, maar de droom om die rol met verve te vervullen kon de zoon van Erik Zabel bijna opbergen. Gelukkig liep Rick Zabel geen ernstige blessures op. Het accident had hem wel aangegrepen en achteraf kwam hij met een warme oproep.

MEER RESPECT

"Het begon als een normale trainingsdag, maar na iets meer dan vier uur werd ik aangereden door een wagen. Dit gebeurde op wegen waar ik elke dag op rijd en het is de eerste keer dat ik zoiets ben tegengekomen. Ik roep iedereen in het verkeer op om meer respect te hebben voor mekaar. We hebben allemaal maar één leven", klinkt het op de Instagram van Zabel.

Dat de renner er zonder schade vanaf kwam, heeft hij onder meer te danken aan de hulpdiensten. "Hartelijk dank aan de mensen van de ambulance en het ziekenhuis. Ik ken jullie namen niet, maar jullie hebben me erg snel geholpen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties