Opmerkelijk: werd Belgische tijdritkampioene gesaboteerd op weg naar 5e titel? "Voorwiel zat los en versnellingsapparaat ontregeld"

Redactie
| 5 reacties
Opmerkelijk: werd Belgische tijdritkampioene gesaboteerd op weg naar 5e titel? "Voorwiel zat los en versnellingsapparaat ontregeld"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Geen verrassing op het Belgisch kampioenschap tijdrijden bij de vrouwen van vorige week. Ann-Sophie Duyck (Cervelo-Bigla) reed naar haar vijfde opeenvolgende zeker, al riepen de twee vroege fietswissels wel wat vragen op.

Duyck veroverde in Anzegem haar vijfde Belgische driekleur op rij in het werk tegen de klok. Al kende onze 30-jarige landgenote wel wat problemen in het begin van haar tijdrit. Ze moest liefst twee keer van de fiets, maar dat verhinderde haar niet om de titel te pakken. 

"Net na de start kreeg ik problemen bij het schakelen", vertelt Duyck in HLN. "Op de kasseien viel mijn ketting naar het binnenblad. Ik kon niet meer schakelen naar het buitenblad. Heel eigenaardig. Toen ik het startblad ging tekenen was alles nog in orde. Bij een snel toiletbezoek liet ik mijn fiets vijf of tien minuten onbeheerd achter."

'Voorwiel los en versnellingsapparaat ontregeld'

En dus denkt Duyck dat er kwaad opzet in het spel is. "Achteraf bleek dat mijn voorwiel los zat en dat mijn versnellingsapparaat ontregeld was. Een boutje was verdraaid. Heeft iemand mijn fiets gesaboteerd? Ik ben het niet zeker, maar als dat zo is, moet dat een ziekelijk iemand zijn", aldus de renster van Cervelo-Bigla. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties