Andere aanpak doet podiumkandidaat geloven: "Froome betaalt misschien prijs voor inspanningen in Giro"

Andere aanpak doet podiumkandidaat geloven: "Froome betaalt misschien prijs voor inspanningen in Giro"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Velen probeerden Chris Froome al het vuur aan de schenen te leggen in de Ronde van Frankrijk. Elk jaar circuleren in dat opzicht weer dezelfde namen. Toch is er een bepaalde reden waarom Mikel Landa het wel eens een stuk beter zou kunnen doen dan vorig jaar.

In 2017 eindigde Landa op de vierde plaats in de Ronde van Frankrijk. Hij miste het podium op welgeteld één seconde en dat terwijl hij wekenlang enorme arbeid had geleverd voor zijn kopman Christopher Froome. Deze keer trekt Landa naar de Tour als uitdager van de Brit en een andere voorbereiding moet zijn kansen verhogen.

PROGRESSIE MAKEN

"Ik zal arriveren in de Tour met dertig koersdagen in de benen. De aanloop naar de Tour zal helemaal anders zijn dan vorige jaren. De laatste twee keren dat ik deelnam, had ik ook al de Giro gereden. Deze keer verwacht ik dus dat ik progressie kan maken tijdens de koers. Hopelijk zal ik dus een stuk frisser zitten in het laatste gedeelte", verklaart Landa.

De favorietenrol eist Landa nog niet op. "Froome is de topfavoriet, maar betaalt misschien de prijs voor zijn inspanningen in de laatste week van de Giro. Team Sky zal zoals in voorgaande jaren het commando nemen. Toch is het deelnemersveld sterk genoeg om niet enkel op Froome te focussen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties