Klepper hoopt Wout van Aert te verwelkomen in nationale trui

Klepper hoopt Wout van Aert te verwelkomen in nationale trui

Het is intussen bekend dat Bahrein-Merida volop inzet op Wout van Aert. Als de veldritkampioen effectief voor de Bahreinse wielerploeg kiest, komt hij daar schoon volk tegen. Niet in het minst Vincenzo Nibali. Die hoopt tegen dan opnieuw de nationale trui van zijn land te dragen.

Nibali zou natuurlijk wel een hele sterke ploegmaat zijn voor Wout van Aert. Voor de Italiaan is de Tour dit jaar weer een groot doel. Voor hij daaraan begint, wil hij eerst op ander terrein uitpakken. Nibali wil immers maar al te graag nog eens Italiaans kampioen worden.

"Ik kom rechtstreeks van een trainingskamp op Passo San Pellegrino. Ik werd al twee keer nationaal kampioen, maar ik hoop voor een derde keer te winnen. Iedere renner heeft als doel om een jaar lang de nationale trui te dragen", klinkt het op de site van Bahrein-Merida.

STERK TEAM

Nibali heeft wel één nadeel: hij is niet helemaal vertrouwd met het parcours. "Ik ken de route niet, maar weet dat het zwaar zal zijn. We kunnen rekenen op een sterk team, waardoor we meerdere renners kunnen uitspelen in de finale."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties