Men zou verwachten van wel maar Sagan krijgt niet volledige steun van ploeg in de Tour

Men zou verwachten van wel maar Sagan krijgt niet volledige steun van ploeg in de Tour

Peter Sagan won al liefst vijf keer het puntenklassement in de Ronde van Frankrijk. Aangezien de Sloveen in de Tour nagenoeg een garantie op succes is, kan men verwachten dat Bora-Hansgrohe volledig in zijn dienst gaat rijden. Dat is niet het geval. Het team heeft ook nog andere ambities.

Uit de selectie voor de Ronde van Frankrijk blijkt dat de Duitse ploeg gaat voor twee grote doelen: enerzijds succes met Peter Sagan in de vorm van ritzeges en/of de groene trui en anderzijds een goed algemeen klassement voor Rafal Majka. Dat houdt in dat lang niet al zijn teamgenoten de taak hebben om Sagan aan een zege te helpen.

Dat geldt wel voor renners als Burghardt, Bodnar, Oss en Pöstlberger. Zij moeten arbeid leveren op het vlakke. Peter Sagan had ongetwijfeld ook zijn broer Juraj meegekregen, maar die behoort niet tot de selectie. Mühlberger en Poljanski worden immers meegestuurd om Majka zo goed als mogelijk bij te staan.

AMBITIEUZE DOELSTELLINGEN

"We willen een rit winnen, de groene trui te veroveren en gaan voor een algemeen klassement in de top vijf. Dat zijn ambitieuze doelstellingen", erkent teambaas Ralph Denk bij VeloNews. "Natuurlijk is het niet simpel om de juiste balans te vinden met twee kopmannen, maar ik denk wel dat we erin geslaagd zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties