Na Campenaerts in België werd ook in Nederland echte specialist verwacht maar: "Het zat er echt niet in"

Na Campenaerts in België werd ook in Nederland echte specialist verwacht maar: "Het zat er echt niet in"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In België sleepte met Victor Campenaerts een echte specialist de nationale tijdrittitel in de wacht. De verwachting was dat dit in Nederland ook zou gebeuren met Jos van Emden als vermoedelijke winnaar. De benen wilden echter niet mee voor de renner van LottoNL-Jumbo.

In de Ronde van Italië liet van Emden nog zien wat een uitstekende tijdrijder hij is. De Nederlander hoopte dan ook zijn kwaliteiten nog eens te demonstreren in het nationaal tijdritkampioenschap. Het zag er ook even naar uit. Zo begon van Emden nog uitstekend, maar het verval over het geheel van de tijdrit was groot.

Uiteindelijk kreeg hij bijna twee minuten aan de broek. Achteraf bekende van Emden dat het voor hem een ware strijd op de fiets was. "Het laatste rondje was echt een gevecht. Het zat er echt niet in. Na de Dauphiné ben ik erg moe geweest en heb ik minder getraind. Daardoor miste ik die paar procenten die het verschil maken", concludeerde van Emden.

ALLES GEGEVEN

Ondanks dat hij niet kon meespelen voor de overwinning, bleef van Emden wel voluit gaan tot het einde. "Ik heb nog alles gegeven om op het podium te komen, maar het was gewoon niet goed genoeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties