Net geen zege erbij voor Quick-Step, nieuwe Nederlands kampioen tijdrijden verkoopt topfavoriet oplawaai

Net geen zege erbij voor Quick-Step, nieuwe Nederlands kampioen tijdrijden verkoopt topfavoriet oplawaai

Het Nederlands kampioenschap tijdrijden heeft voor een behoorlijke sensatie gezorgd. Topfavoriet van Emden kon de verwachtingen niet inlossen. Terpstra schonk Quick-Step bijna de zoveelste zege, maar het was een man die na twee jaar terugkeerde naar het NK die triomfeerde.

Niki Terpstra had zich enorm toegelegd op de 52,3 kilometer lange tijdrit. De man van Quick-Step zette een prima richttijd neer en was bijvoorbeeld meer dan een halve minuut sneller dan Wilco Kelderman. Aan het eerste tussenpunt werd de tijd van Terpstra wel verbeterd door Dylan Van Baarle. Voor de man die na drie jaar Cannondale naar Sky trok, was het zijn eerste NK tijdrijden na een afwezigheid van twee jaar.

BETER INGEDEELD

De als laatste gestarte van Emden deed aanvankelijk nog iets beter, maar het verschil was beperkt. Van Baarle had beter ingedeeld. Bij het tweede tussenpunt zette hij de toptijd neer. Van Emden moest steeds meer terrein prijsgeven en moest aan het einde liefst bijna twee minuten toegeven. Meer dan een plek in de top vijf zat er zo niet in.

Van Baarle schoot onverwacht de hoofdvogel af. Hij was exact een halve minuut sneller dan Terpstra. Kelderman mocht met zijn derde plek ook mee op het podium.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties