Ondanks straf eerste deel van het seizoen van Tim Wellens: "Ik heb veel te onstuimig gekoerst, alsof morgen niet bestond"

Redactie
| 1 reacties
Ondanks straf eerste deel van het seizoen van Tim Wellens: "Ik heb veel te onstuimig gekoerst, alsof morgen niet bestond"
Foto: © photonews

Een ritzege in Mallorca, een rit- en eindzege in de Ruta del Sol, een etappe in de Giro en triomf in de Brabantse Pijl. Het werd een mooi eerste deel van het seizoen bij Tim Wellens, maar nu is het op voor de Truienaar. De riem gaat er dan ook even af tot de Clasica San Sebastian begin augustus.

De Ronde van Zwitserland werd de wedstrijd te veel voor de Lotto Soudal-renner. "Als ik mijn voorjaar kon overdoen, zou ik rust nemen na de Giro", vertelt Wellens in HLN. "Ik wilde nog goed zijn in Zwitserland. Het werd de koers te veel."

"Na één week Giro waren mijn beste pijlen al verschoten. Ik heb veel te onstuimig gekoerst, alsof morgen niet bestond. Ik zat in een lange ontsnapping van meer dan 200 kilometer en dat was niet slim. De dag erna kreeg ik keelpijn. Ik dacht dat het makkelijk was om een Giro-rit te winnen. Het bleek niet zo te zijn."

Geslaagd voorjaar

Al is Wellens wel tevreden over het eerste deel van zijn seizoen. "Mijn Giro is geslaagd, mijn hele voorjaar is geslaagd. Ik heb vijf koersen gewonnen. Veel renners in het peloton zouden tekenen voor die vijf overwinningen in een hele carrière", besluit de in Monaco wonende Limburger. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties