BMC-Belg erg ontgoocheld na afwezigheid in de Tour: "Wat kan ik doen?"

Redactie
| 5 reacties
BMC-Belg erg ontgoocheld na afwezigheid in de Tour: "Wat kan ik doen?"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de Tour-selectie van BMC is er slechts plaats voor één Belg en dat is Greg Van Avermaet geworden. En dat tot grote ontgoocheling van Dylan Teuns.

De 26-jarige Teuns zou volgende week debuteren in de Tour, maar kreeg toch slecht nieuws van zijn team. "Akkoord, de Dauphiné was minder", vertelt hij in HNB. "De resultaten daar vielen tegen. Maar er ligt nog zoveel tijd tussen de Dauphiné en de Tour. Ik zag het puur als voorbereiding. Wat kan ik doen? Natuurlijk ben ik ontgoocheld. Zij willen het zo. Ik heb mij er bij neer te leggen."

Mogelijk heeft ook de mindere tijdrit van Teuns er iets mee te maken. In de Tour staat namelijk een ploegentijdrit gepland, cruciaal voor kopman Porte. "Dat was inderdaad ook een argument", klinkt het. "Tijdrijden is niet mijn specialiteit. In de Dauphiné was ik ook de eerste die moest lossen in de ploegentijdrit. Maar dat gebeurde wel maar op vier kilometer voor het einde, nadat ik me helemaal had leeggereden voor de ploeg."

Vuelta en WK

Teuns moet zich nu focussen op het najaar. "Dat is de omslag die ik nu moet maken. Maar wel vervelend dat ik een hele maand zonder competitie zal blijven. Onze ploeg rijdt geen Ronde van Oostenrijk en geen Tour de Wallonie", zegt de Limburger. "In mei reed ik na de klassiekers ook al een hele maand geen wedstrijden om rustig op te bouwen richting Tour. Zuur, natuurlijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties