Dit jaar nog zonder overwinning maar schittert Belgische klassiekerrenner wel in de Tour?

Dit jaar nog zonder overwinning maar schittert Belgische klassiekerrenner wel in de Tour?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is voor de Belgische toppers tot dusver niet altijd een gemakkelijk jaar geweest. In de twee grote voorjaarklassiekers ging de winst naar een buitenlander. Sep Vanmarcke wacht in 2018 zelfs nog altijd op zijn eerste overwinning, maar kan misschien wel hoge ogen gooien in de Ronde van Frankrijk.

Zijn ploeg EF Education First neemt Vanmarcke alleszins mee naar de Tour. In de rit naar Roubaix moeten de kwaliteiten van onze landgenoot zeker goed tot hun recht komen. Voorts zal Vanmarcke wel moeten opvallen met het werk dat hij levert. In principe gaat hij immers volop in dienst rijden van Uran.

PERSOONLIJKE AMBITIES WEGCIJFEREN

"Mijn eerste doel is om Rigoberto Uran zo goed mogelijk te helpen", bevestigt Vanmarcke. "In theorie zou de kasseienrit me wel moeten liggen, maar ik cijfer mijn persoonlijke ambities graag weg voor Uran. Ik heb al vijf Tour-starts op mijn teller en dit is de eerste keer dat ik met een team kan vechten voor het podium. Ik kijk er zeker naar uit."

Naast Uran en Vanmarcke gaan ook Pierre Rolland, Daniel Martinez, Simon Clarke, Tom Scully, Taylor Phinney en Lawson Craddock voor Education First naar de Ronde van Frankrijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties