Mooie beloning voor hardwerkende renners van Hilaire Van der Schueren in aanloop naar de Tour

Jérôme Baugnies (Wanty-Groupe Gobert) reageert na winst ITW Oetingen

Mooie beloning voor hardwerkende renners van Hilaire Van der Schueren in aanloop naar de Tour
Foto: © photonews

Wanty-Groupe Gobert moet het weliswaar op een andere manier doen dan Quick-Step en Lotto, maar wil zich als Belgische ploeg toch ook laten gelden. Daarom net dat die overwinning van Jérôme Baugnies in de IWT Oetingen zoveel deugd doet. Zowel bij de renner zelf als bij het hele team.

Het spreekt voor zich dat Wanty niet die veelwinnaars heeft zoals Quick-Step Floors en Lotto-Soudal die wel hebben. De jongens van Hilaire Van der Schueren moeten verdomd hard werken voor succes. De zege van Baugnies in de IWT Oetingen is de zevende overwinning dit jaar voor Wanty. Hoewel het straks in de Tour aan andere jongens is, put iedereen uit het team hier ongetwijfeld vertrouwen uit.

Voor Baugnies zelf valt er een gewicht van zijn schouders. "Het was mijn eerste overwinning van het seizoen", verduidelijkt Baugnis in HLN. "Ik kan u verzekeren dat ik in de finale echt diep ben moeten gaan. Nu de kop er eindelijk af is, kan ik toch wat meer ontspannen koersen."

HALFBROER

Ook voor hem is dit een beloning voor de geleverde arbeid. "Ik had mijn zinnen eerder al gezet op de IWT. Ik kreeg loon naar werken. Vanaf de eerste kilometers was ik op post. Toen mijn halfbroer Julien Van Den Brande mee in de spits verscheen, had ik even een droomscenario voor ogen. Hij heeft een geweldige koers gereden. Spijtig dat hij net niet beloond werd met een podiumplaats."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5021 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties