Na Froome duikt ook bij andere renner afwijking op in biologisch paspoort, deze keer volgt schorsing wel

Na Froome duikt ook bij andere renner afwijking op in biologisch paspoort, deze keer volgt schorsing wel

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De salbutamolzaak rond Chris Froome zal niet het laatste geval van een Adverse Analitical Finding zijn. Ook in het biologisch paspoort van Jaime Roson zijn er afwijkingen gecontasteerd. De UCI heeft Roson voorlopig geschorst. Movistar heeft de renner op non-actief geplaatst.

Een AAF oftewel Adverse Analitical Finding is een melding van een door het WADA geaccrediteerd laboratorium dat er een verboden stof geïdentificeerd wordt. Voor deze stof dient de sporter dan een therapeutisch voorschrift te hebben, anders gaat hij in tegen de antidopingregels. In het geval van Froome leidde dit niet tot een schorsing. Bij Roson is het UCI wel tot een voorlopige schorsing overgegaan.

Het afwijkend resultaat in het biologisch paspoort van Roson dateert van januari 2017. Intussen heeft hij met Movistar een nieuwe ploeg en die besliste ook om tot actie over te gaan. "Als voorstander van de geloofwaardigheid van het wielrennen en fair play, en zoals de antidopingregels van de UCI voorschrijven, schorsen wij voorlopig de samenwerking met de renner."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties