Patiënt met bloedarmoede mag zich straks profrenner van Lotto-Soudal noemen
Redactie
| 4 reacties

Harm Vanhoucke is vanaf juli 2018 profrenner van Lotto-Soudal

Patiënt met bloedarmoede mag zich straks profrenner van Lotto-Soudal noemen
Foto: © photonews

Bij Lotto-Soudal laten ze graag dromen in vervulling gaan en dat zijn ze ook van plan met één van hun talenten. Met Harm Vanhoucke krijgt jeugdproduct uit de U23-ploeg van Kurt Van de Wouwer de kans om prof te worden en dat ondanks het feit dat hij een patiënt met bloedarmoede is.

De 21-jarige Vanhoucke is nog herstellende van zijn ziekte, maar is wel al opnieuw beginnen te trainen. Vanaf 1 juli mag hij zich profrenner noemen. "Ik ben weer een paar weken aan het trainen, maar heb nog een lange weg voor de boeg. Ik kijk ernaar uit om prof te zijn. Het is een droom die werkelijkheid wordt. Ik hoop op veel te leren van de renners die al jaren prof zijn en veel ervaring hebben", aldus Vanhoucke.

NIET GEMAAKT VOOR EENDAGSWERK

De jongeman weet ook reeds wat voor renner hij wil worden. "Vooral bergritten liggen me. Ik denk niet dat ik gemaakt ben voor het ééndagswerk. Ik zou in mijn carrière graag eens voluit gaan in een grote ronde en zien hoever ik kan geraken. Maar daarvoor moet je veel opofferen."

Ook zijn programma op de korte termijn doet Vanhoucke uit de doeken. "Ik ga eerst op hoogtestage in Livigno met enkele ploegmaats. De Ronde van Polen zal één van mijn eerste koersen als prof worden. Dan ga ik mij voorbereiden op het WK voor -23 in Innsbruck."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties