Valverde voorspelt bijzonder verloop Ronde van Frankrijk: "Verschillende renners zullen niveau Froome benaderen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Alejandro Valverde ziet verschillende renners niveau van Froome benaderen in de Tour

Valverde voorspelt bijzonder verloop Ronde van Frankrijk: "Verschillende renners zullen niveau Froome benaderen"
Foto: © photonews

Nu de Ronde van Frankrijk steeds dichterbij komt, worden tal van voorspellingen gemaakt. Iemand die wel weet hoe het er aantoe gaat, is Alejandro Valverde. De Spanjaard hoopt met zijn Movistar-kompanen mee te doen voor de prijzen en heeft alvast een opvallende mening.

De grote vraag bij elke grote ronde is tegenwoordig of er iemand in staat is om Chris Froome te bedreigen. Valverde meent van wel. "Natuurlijk is Froome wel topfavoriet. Hij heeft de Giro gewonnen en heeft de ervaring om zijn vorm te behouden in twee grote ronden. Er zijn wel verschillende renners die het niveau van Froome zullen benaderen, zoals Roglic, Porte, Dumoulin, Nibali, Bardet en Uran. Hen moeten we ook onder controle houden", klinkt het.

MEERDERE CONCURRENTEN

Ondanks dat er dus meerdere concurrenten zijn, denkt Valverde wel dat Movistar Froome ten val kan brengen. "Ik denk dat het een meer open koers zal zijn, want Froome was in de Giro niet zo dominant als in andere koersen. Hij vertoonde tekenen van zwakte. Hij kon de situatie pas rechttrekken in het laatste weekend."

Valverde is zelf natuurlijk ook niet de enige renner die zijn team kan uitspelen. "Over Nairo Quintana kan ik niets nieuws zeggen. Hij is een grote kandidaat voor de Tourzege. Het moet geen obsessie voor hem gaan worden. Hij heeft het in de benen om de Tour te winnen. Landa heeft altijd in de schaduw van iemand anders gereden, maar hij heeft getoond dat hij sterk genoeg is om een grote ronde te winnen."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties