Debat van de Week: Is de vrijspraak van Chris Froome terecht?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 23 reacties
Debat van de Week: Is de vrijspraak van Chris Froome terecht?

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er is de laatste twee dagen al heel wat inkt gevloeid over de uitspraak van de UCI in de salbutamol-zaak rond Chris Froome. Wij houden er ons 'Debat van de Week' over.

Groot nieuws op zondag. ASO verbood Chris Froome om deel te nemen aan de Ronde van Frankrijk, die vanaf zaterdag in de Vendée begint. Imagoschade, daarom wilde Tour-baas Christian Prudhomm en ASO dat de Sky-kopman niet zou deelnemen. 

Maar maandag kwam er dan plots het nieuws dat de UCI Froome - zonder veel verdere uitleg - heeft vrijgesproken. Maar bij heel wat mensen binnen en buiten het peloton werden daar vragen over gesteld. Niet zozeer het feit dat Froome werd vrijgesproken werd in vraag gesteld, wel over de timing was heel wat te doen. 

Petacchi en Ulissi

Want over het effect van salbutamol zelf is nog steeds onzekerheid. Het is een product voor astmapatiënten, maar er zouden ook negatieve effecten zijn bij een overmatig gebruik, zoals een hogere hartslag. 

Had de UCI Froome echter moeten schorsen of niet? Met in het achterhoofd dat Diego Ulissi en Alessandro Petacchi wél een schorsing kregen na incidenten met salbutamol van enkele jaren geleden. Het blijft voer voor discussie. Wat is uw mening? 

Is Chris Froome terecht vrijgesproken?

100%
0%
0%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties