Patrick Lefevere haalt zwaar uit: "Ik ben soms beschaamd om te zeggen dat ik deel uitmaak van de koers

Redactie
| 26 reacties
Patrick Lefevere haalt zwaar uit: "Ik ben soms beschaamd om te zeggen dat ik deel uitmaak van de koers

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Chris Froome werd enkele dagen voor de start van de Tour de France vrijgesproken na zijn salbutamol-zaak. Patrick Lefevere, ploegmanager van Quick-Step Floors begrijpt er niets van.

Lefevere spaart de kritiek niet. "We zijn de enige sport ter wereld die zichzelf constant in de voet schiet", vertelt Lefevere in HLN. "Ik ben soms beschaamd om te zeggen dat ik deel uitmaak van de koers. Echt, ik meen het. Shame on them. In eerste instantie wie de zaak georkestreerd heeft gelekt, wat de normale proceduregang in de weg stond. En twee: voor hoe ze er al die tijd mee zijn omgegaan.

"In plaats van de gemoederen dan een beetje te bedaren, jutten ze de boel nog extra op. Waar halen ze het in godsnaam in hun hoofd? Bardet, Guimard, Hinault die een paar domme uitspraken doet, ASO zelf... Kijk, ik heb het me in mensentaal laten uitleggen door onze teamdokter, Yvan Vanmol. Verstandige mens, toch? De 'clou' is dat zo'n puffertje een renner die géén last heeft van astma totaal niet vooruit helpt."

"Je hebt er maar een paar nodig die gedronken hebben"

"Lees: niet prestatiebevorderend werkt. Simpel is het allemaal niet. Ook niet voor mij, geef ik toe. Maar als ík er al moeite mee heb, wat moet dat dan zijn voor de man in de straat? Geloof me: die begrijpt dit niet."

Zaterdag start Froome dus in de Tour. Lefevere vreest negatieve reacties. "In de Giro was alles nog rustig. Ook daar zijn de tifosi fanatiek, maar het respect voor de sportman, de atleet, is er groter. Hier kan het anders zijn. Je hebt er maar een paar nodig die gedronken hebben", besluit de ploegmanager. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties