Petacchi maakte hetzelfde mee als Froome, maar werd wél geschorst: "Maar ik ben nét blij dat Froome vrijgesproken is"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Petacchi maakte hetzelfde mee als Froome, maar werd wél geschorst: "Maar ik ben nét blij dat Froome vrijgesproken is"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In 2007 maakte Alessandro Petacchi hetzelfde mee als Chris Froome. In zijn urine werd een te hoge hoeveelheid salbutamol aangetroffen, maar de Italiaan werd wél geschorst. Al is de voormalige sprinter wel blij met de 'zuivering' van zijn naam.

In de Giro van 2007 werd er een hoeveelheid salbutamol 1.352 nanogram per milliliter vastgesteld bij de nu 44-jarige Petacchi. De toegestande hoeveelheid is 1.000, bij Froome werd er 2.000 vastgesteld. De Italiaan werd 9 maanden geschorst en moest zo zijn 5 ritzeges van in de Giro opnieuw inleveren. 

Financiële middelen

Het grote verschil waarom Petacchi wél en Froome niet geschorst werd, heeft volgens de ex-sprinter met geld te maken. "Wij beschikten niet over de financiële middelen van Sky", aldus Petacchi in gesprek met L'Equipe. "Maar ook wij haalden toen aan dat door de hitte en uitdroging urine geconcentreerder wordt, waardoor de hoeveelheid salbutamol hoger wordt."

Petacchi is allesbehalve kwaad door het feit dat Froome niet geschorst werd. "Ik ben juist blij omdat Froome vrijgesproken is. Zo is mijn naam toch nog gezuiverd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties