Tom Boonen spaart kritiek niet: "Dit is een zaak van de belachelijke UCI, te dom voor woorden"
Redactie
| 23 reacties

Tom Boonen erg kritisch voor de UCI na uitspraak in de zaak rond Chris Froome

Tom Boonen spaart kritiek niet: "Dit is een zaak van de belachelijke UCI, te dom voor woorden"
Foto: © photonews

De uitspraak van de UCI in de zaak rond Chris Froome doet de gemoederen bedaren. Tom Boonen vindt het alvast belachelijk. "Er is om niks een hele heisa gecreëerd die het wielrennen veel schade heeft berokkend", zegt de ex-renner.

Froome werd - wat een timing - enkele dagen voor Le Grand Départ vrijgesproken. "Hier heb ik het dus moeilijk mee", opent Boonen in HLN. "De zaak Froome, wat is dat? Er had nooit een zaak Froome mogen zijn. Dit is een zaak van de belachelijke UCI. Ja, zo noem ik het. Het is te dom voor woorden hoe dit allemaal gelopen is."

'Onherstelbare imagoschade'

"Men had dit hele dossier intern moeten behandelen. Men had eerst deftig moeten onderzoeken of er echt wel 'iets' was en dán had men met nieuws naar buiten moeten komen. Nu is er om niks een hele heisa gecreëerd die het wielrennen veel schade heeft berokkend. Onherstelbare imagoschade. Heel jammer. Pijnlijk ook, toch? Na al die maanden moeten toegeven dat er niet veel aan de hand was..."

Ook Boonen vindt de timing van de uitspraak erg bizar. "Ik vind het ook raar dat de beslissing net nu genomen wordt, vlak voor de Tourstart. Kon dat niet een paar weken of maanden vroeger? Is dit echt toeval?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties